De 2 bedste køb til et nemmere liv

Læser

Vi lever i et samfund, hvor vi konstant køber masser af nye ting. Det er dog sjældent vi sætter os ned og tænker over, hvad der egentlig ville være den bedste måde at bruge vores penge på, så livet blive nemmere og kan nydes i højere grad. De fleste ting vi køber forsvinder lige så hurtigt som de bliver købt. Det giver mening med ting som mad og drikke, der er livsnødvendige og derfor ikke kan spares væk, men andre ting som tøj, vaser, blomster og andre luksusgenstande er ting vi køber, fordi vi regner med en alt i alt mere positiv hverdag. Det viser sig dog, at vi ved at bruge vores penge med mere langsigtede mål for øje både har noget at se frem til og slipper af med mange af de gentagne problemer, enten ved at gøre dem redundante eller ved at gøre dem sjove nok til ikke at de ikke længere ses som problemer, men derimod noget vi kan nyde eller i det mindste ikke har noget imod.

Et køb de færreste fortryder er en havetraktor. Selv hvis du har en udmærket plæneklipper eller anden græsslåmaskine kan en havetraktor gøre livet meget nemmere. Ikke nok med at det går hurtigere at slå græs – det er også meget sjovere, og det er i mange tilfælde lettere at overtale børnene til at slå græs, hvis de kan få lov til at gøre det på en alternativ gokart.

Hvis du læser meget kan en ebogslæser både gøre dit liv nemmere ved at du ikke behøver hverken holde tunge bøger eller slæbe rundt på dem. Det er især, når man skal på ferie, at det er dejligt at have et nærmest uendeligt udvalg af bøger ved hånden uden at pakke mere end et par hundrede gram. Det er også en mere positiv oplevelse at læse bøger i sengen, når den ikke vejer særlig meget og har indbygget lys, der hverken går ud over din søvn eller genere hvem end du måtte dele sengen med. Du sparer desuden en masse penge ved at købe elektroniske bøger, selv hvis selv ebogslæseren virker dyr.

Der er et hav af andre ting, der kan hjælpe dig med både at spare penge, men også resultere i en mere positiv hverdag ved at gøre alverdens ting nemmere, sjovere eller mere behagelige. De afhænger dog ligesom de to nævnt her efter din situation: har du en have, læser du mange bøger, drikker du tit alkohol, tager du ofte til koncerter, hvor mange børn har du og hvor gamle er de, hvor ung er du selv, og en milliard andre ting, der gør det svært at give generelle råd til at bruge pengene mere fornuftigt. Det er altså op til dig selv at sætte dig ned og tænke dig om – det tager højst en enkelt dag.